Va incant cu Elodia !

Cazul Elodia Marilena Ghinescu (septembrie 2007) a fost demarat după dispariția avocatei române Elodia Marilena Ghinescu (n. 27 septembrie 1968, Brașov) în seara de 29 august 2007. Cazul a deschis o lungă anchetă a poliției și procuraturii, puternic mediatizată în presa românească.
Elodia Marilena Ghinescu (n. 27 septembrie 1968, Brașov), șefă de promoție la absolvirea Facultății de Drept din Brasov, conducea un birou de avocatură.La 18 iulie 2004, s-a căsătorit cu inspectorul principal de poliție Constantin Cristian Cioacă, în vârstă de 33 ani, ambii fiind la a doua căsătorie. Cioacă a absolvit Academia de Poliție din București și s-a angajat la IPJ Brașov în anul 2000. În prezent, Cioacă lucrează la departamentul de ordine publică din cadrul Secției II de Poliție Brașov. Elodia Ghinescu și Cristian Cioacă au împreună un băiat, Patrick, născut în ianuarie 2005. După dispariția mamei, copilul a fost dat în îngrijirea bunicilor paternali din comuna argeșeană Albota, satul Uda.Date personale

Constituirea dosarului

La data de 6 septembrie 2007, la Secția 2 Poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, s-a înregistrat sesizarea lui Cioacă, Constantin Cristian cu privire la dispariția soției sale Ghinescu, Elodia Marilena, sesizarea purtând data de 5 septembrie 2007.

La 12 septembrie 2007, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov a fost înregistrată aceeași sesizare privind dispariția Elodiei Marilena Ghinescu. La data de 17 septembrie 2007, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov, s-a stabilit ca urmărirea penală să fie continuată și finalizată de către Secția de Urmărire Penală și Criminalistică.

La 18 septembrie, procurorii au început urmărirea penală față de Cioacă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat, reținându-se că în noaptea de 29 spre 30 august 2007 și-a ucis soția, după care a segmentat cadavrul și l-a aruncat într-un loc neidentificat.

Ancheta

Elodia Ghinescu și-a petrecut câteva zile de concediu în Dubai, în compania ofițerului SPP Ilie Cristian. Corespondența dintre amanți a fost descoperită de Cioacă după dispariția soției, în urma accesării laptopului acesteia.

În data de 8 octombrie, într-o zonă împădurită dintre Poiana Brașov și Râșnov, pe fundul unei râpe, au fost găsite o uniformă murdară de polițist, câteva fotografii cu Ghinescu și fiul ei, o sticluță de parfum și o pereche de mănuși cu urme de sânge, dovedite a aparține lui Cioacă, în vreme ce expertiza ADN a demonstrat că sângele provenea de la Ghinescu.

Cu toate suspiciunile de vinovăție, Cioacă nu a fost arestat, din pricina lipsei probei principale – cadavrul Elodiei Ghinescu. S-au organizat căutări în patru județe – zonele Râșnov, Pârâul Rece,Predeal, în lacul Vidraru, Dragoslavele, Rucăr, Podul Dâmboviței și Fundata-Dâmbovicioara, într-un lac din Codlea, în județele Covasna și Harghita –, însă nu s-a găsit nimic.

În paralel, echipele de investigații ale OTV au desfășurat anchete jurnalistice care au sugerat că Elodia Ghinescu nu ar fi fost ucisă, ci ar fi dispărut întrucît organele fiscale urmau să o ancheteze într-un dosar de evaziune fiscală. Cercetările au fost făcute în Germania (de către Ion Spânu și Cosmin Gagiu) și, recent, în Dubai (de Marilena Barață).

Părinții dispărutei au promis o recompensă de 30000 euro pentru găsirea fiicei lor și au angajat un detectiv particular, Daniel Ormenișan, care a redactat un anunț în limba engleză, afișat ulterior în mai multe țări europene (Germania, Franța, Belgia, Ungaria și Turcia).

Conform legii, după 15 ani eventuala faptă se va prescrie, iar „dosarul Elodia” va fi clasat.

La 12 februarie 2009, Elodia Ghinescu a fost oficial declarată dispărută, acesta fiind primul pas spre declararea decesului.

Includerea în cultura de masă

Dan Diaconescu Direct

Dispariția Elodiei Ghinescu a fost făcută publică de către postul de televiziune OTV. Postul a pornit o anchetă jurnalistică în cadrul emisiunii Dan Diaconescu Direct. Subiectul fiecărei ediții a fost Elodia, pentru un total de 239 de apariții consecutive.

 

 

Am vrut sa va amintesc ce inseamna Romania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Damon's Reading Club

Your favorite characters and your favorite books

Blogul Meu de Make-up

doamnele vor intelege...

Si,amo!

Vale, saca los grilletes... ¡soy tu prisionera!

Copiere

Just another WordPress.com weblog

Nedela Miruna

I'm in Wonderland

Angel's Gift

Just another WordPress.com weblog

Too Late...

®Aceste personaje aparţin lui Stephenie Meyer, iar noi nu avem nici un drept de autor asupra lor.™

sperantaunuiartist.ro

Acest site isi propune sa promoveze cultura in pictura

Pur si simplu ... Joko

Destiny is for losers. It's just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.

PrintrePescari

un blog de pescuit,natura si R&R

iluminisme

Plăcerea de a scrie sincer

florin buzdugan

„Dă-mi o sticlă de bere. Arde iadul”

Alexandru Petria

literatură și provocări contemporane

Hand Made Feng Shui

"Indiferent de care aspect al vietii dumneavoastra nu sunteti multumiti, feng shui are remedii pentru orice. "

Juliacastorp's Blog

Studii de dans macabru

%d blogeri au apreciat asta: