Oscar

de Ştefan Dobroiu în 25 Feb 2013 Trimite pe:YahooFacebookTwitter
Sarea şi piperul galei: discursuri, gafe şi invitaţi surpriză
Ştim deja cu toţii că Argo a fost ales Cel mai bun film al anului 2012 de către membrii Academiei americane de film, organizatoarea Oscarurilor. Chiar dacă gala a fost criticată pentru prestaţia prezentatorului Seth MacFarlane, dar şi pentru câteva momente neinspirate, a venit măcar cu o adevărată surpriză: Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama a prezentat cea mai aşteptată statuetă a serii, cea pentru Cel mai bun film.

Rareori vei găsi vreun secret mai bine păstrat la Oscaruri decât apariţia lui Michelle Obama, în transmisiune în direct de la Casa Albă. Deşi presa internaţională transformă într-un adevărat sport deconspirarea celor mai ascunse planuri ale producătorilor galei (şi cine, până la urmă, poate ţine un secret la Hollywood?), momentul Obama chiar a venit ca o surpriză la sfârşitul galei. Este şi o metodă a Academiei să le tragă preşul de sub picioare Globurilor de Aur: dacă voi l-aţi invitat pe Bill Clinton, noi uite că o invităm pe Michelle Obama!

Conform celor de la deadline, ideea a fost a lui Lily Weinstein, fiica lui Harvey Weinstein, unul dintre cei mai importanţi producători de la Hollywood (The Artist, The King’s Speech, Silver Linings Playbook, Django Unchained, ca să amintim doar titluri recente câştigătoare la Oscar) şi contributor la campania lui Barack Obama. Weinstein le-a făcut legătura producătorilor galei la Casa Albă, iar aceştia s-au ocupat de toate detaliile logistice, comentând că „s-au purtat ca nişte agenţi CIA” pentru ca nimeni să nu le descopere surpriza. Iată că au reuşit.

În timpul galei, mulţi comentatori din mediul online au dat de pământ cu Seth MacFarlane, dar acesta cu siguranţă a avut câteva momente memorabile în timpul galei. Să ne gândim doar la cântecul „We Saw Your Boobs”, care trece în revistă câteva dintre cele mai celebre actriţe ale ultimilor ani şi filmele în care le-au putut fi admiraţi sânii pe marele ecran. Cântecul ritmat şi vocea surprinzător de bună a lui MacFarlane au mers mână în mână cu expresiile amuzante sau jenate de pe feţele actriţelor menţionate în cântec (Naomi Watts şi Charlize Theron, de exemplu). Jennifer Lawrence a fost cea mai simpatică, poate şi datorită faptului că sânii ei, spune cântecul, n-au fost zăriţi încă în vreun film. Actriţa premiată pentru rolul ei din Silver Linings Playbook (decizie criticată de analişti) a fost victima unui pas greşit, ea căzând pe treptele ce duc spre scenă exact înainte de a-şi ridica Oscarul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal. A compensat cu una dintre cele mai modeste şi amuzante replici ale galei: „Acum vă ridicaţi în picioare doar pentru că vă e milă de mine că am căzut…”

Unul dintre momentele deloc înghiţite de invitaţi a fost o glumă puţin prea grafică a lui Seth MacFarlane. După ce a precizat că în istoria Oscarurilor a mai existat un actor nominalizat pentru interpretarea lui Abraham Lincoln, prezentatorul a spus: „Aş spune că actorul care chiar a intrat în capul lui Lincoln a fost John Wilkes Booth”. După cum probabil ştii, Booth, actor cunoscut al perioadei sale, l-a asasinat pe Abraham Lincoln cu un glonte în ceafă în timpul unei reprezentanţii de teatru pe 14 aprilie 1965, preşedintele murind a doua zi dimineaţă.

Omagiul acordat unei jumătăţi de secol de filme James Bond a adus-o pe scenă pe energica Shirley Bassey, care a intepretat melodia Goldfinger de pe coloana sonoră a producţiei omonime, lansată în 1964. La 76 de ani, cântăreaţa părea la fel de în formă ca acum 50 de ani, când înregistra această atât de cunoscută melodie din repertoriul agentului 007. Un alt moment muzical important a avut-o ca protagonistă pe Barbra Streisand, MacFarlane prezentând-o foarte simplu: „Următorul invitat nu are nevoie de nicio prezentare”. Şi Jennifer Hudson a fost lăudată pentru melodia din Dreamgirls, ca şi Adele, invitată să interpreteze Skyfall, melodia care a şi câştigat Oscarul pentru Cel mai bun cântec original.

Dintre discursuri a ieşit în evidenţă Ben Affleck, câştigătorul, alături de ceilalţi doi producători Grant Heslov şi George Clooney, al statuetei pentru Cel mai bun film cu Argo. Affleck a rememorat momentul de acum 16 ani, când reuşea să obţină un Oscar, împreună cu Matt Damon, pentru scenariul lui Good Will Hunting. „Pe atunci eram doar un puşti, nu credeam că voi mai urca vreodată pe această scenă”, a spus Affleck. Sala a izbucnit în aplauze la următoarea frază: „Nu contează dacă ajungi să cazi în viaţă, asta oricum se va întâmpla la un moment dat, tot ce contează este să te ridici”. Şi Ang Lee, Daniel Day-Lewis şi Quentin Tarantino au fost lăudaţi pentru discursurile lor bine simţite sau energice.

 

http://www.cinemagia.ro/stiri/momente-tari-la-oscar-2013-22773/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Damon's Reading Club

Your favorite characters and your favorite books

Blogul Meu de Make-up

doamnele vor intelege...

Si,amo!

Vale, saca los grilletes... ¡soy tu prisionera!

Copiere

Just another WordPress.com weblog

Nedela Miruna

I'm in Wonderland

Angel's Gift

Just another WordPress.com weblog

Too Late...

®Aceste personaje aparţin lui Stephenie Meyer, iar noi nu avem nici un drept de autor asupra lor.™

sperantaunuiartist.ro

Acest site isi propune sa promoveze cultura in pictura

Pur si simplu ... Joko

Destiny is for losers. It's just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.

PrintrePescari

un blog de pescuit,natura si R&R

iluminisme

Plăcerea de a scrie sincer

florin buzdugan

„Dă-mi o sticlă de bere. Arde iadul”

Alexandru Petria

literatură și provocări contemporane

Hand Made Feng Shui

"Indiferent de care aspect al vietii dumneavoastra nu sunteti multumiti, feng shui are remedii pentru orice. "

Juliacastorp's Blog

Studii de dans macabru

%d blogeri au apreciat asta: