Pa, mirosul din incaltaminte

Regula numărul unul este să optezi pentru încălţăminte din piele, căptuşită în interior tot cu piele, nu cu material sintetic. Dar dacă, totuşi, nu vrei să renunţi la o pereche de pantofi dragi, atunci trebuie să-i îngrijeşti într-un mod mai special.  Şi nu uita că principala cauză a mirosului neplăcut din încălţăminte este transpiraţia picioarelor… ce ajută la dezvoltarea bacteriilor

Sfaturi:

1. Primul lucru pe care trebuie să-l faci e să-ţi cumperi un spray antibacterian din magazinele specializate de încălţăminte. De obicei aici găseşti tot ce ai nevoie pentru întreținerea pantofilor tăi. Iar spray-ul ar fi de dorit să-l foloseşti, după fiecare purtare.

2. După ce ai dat pantofii cu spray antibacterian, ei au nevoie de aerisire. Depozitează încălţămintea într-un spațiu aerisit, de exemplu, la balcon sau într-un suport de pantofi deschis.

3. Dacă au trecut câteva zile, iar mirosul încă persistă, atunci încearcă să foloseşti o pudră de talc. Este o metodă veche recomandată încă de străbunei. Ei foloseau această “tehnică” pentru bocanii militari sau opincile pe care le purtau zilnic. Pe lângă pudra de talc, află că şi bicarbonatul de sodiu este o metodă excelentă pentru a îndepărta mirosul neplăcut din încălţăminte. Toarnă bicarbonat  în pantofi şi  lasă peste noapte să acţioneze.

4. Un alt mod de a face faţă mirosului este oţetul alb. Înmoaie o pereche de şosete în oţet alb şi pune-le în interiorul pantofilor. După care pune pantofii într-o pungă de plastic şi lasă-i aşa 24 de ore. Apoi scoate pantofii, îndepărtează şosetele şi lasă încălţămintea timp de opt ore într-o zonă ventilată.

5.  O altă metodă foarte eficientă pentru îndepărtarea mirosului, este ziarul mototolit şi vanilia. Ia un ziar pentru a-l băga în pantofi, dar înainte de a-l pune în interior, stropeşte-l cu vanilie. Ziarul va absorbi mirosul încet şi va adăuga aroma de vanilie. Ca să ai rezultate bune, atunci lasă hârtia să acţioneze în interiorul pantofilor timp de o zi.

6. Pe lângă cafeaua delicioasă ce ne-o lasă în ceşcuţă, află că boabele de cafea absorb mirosurile şi împrospătează pantofii datorită gustului său. Pune un pahar de cafea măcinată în faţa pantofului. După care lasă să acţioneze timp de 24-48 de ore

7. Dacă ai decis să faci această “curăţare” ca la carte… atunci încearcă să alternezi  perechile de pantofi, pentru a oferi soluțiilor timp de acțiune, măcar o zi, între purtări.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Damon's Reading Club

Your favorite characters and your favorite books

Blogul Meu de Make-up

doamnele vor intelege...

Si,amo!

Vale, saca los grilletes... ¡soy tu prisionera!

Copiere

Just another WordPress.com weblog

Nedela Miruna

I'm in Wonderland

Angel's Gift

Just another WordPress.com weblog

Too Late...

®Aceste personaje aparţin lui Stephenie Meyer, iar noi nu avem nici un drept de autor asupra lor.™

sperantaunuiartist.ro

Acest site isi propune sa promoveze cultura in pictura

Pur si simplu ... Joko

Destiny is for losers. It's just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.

PrintrePescari

un blog de pescuit,natura si R&R

iluminisme

Plăcerea de a scrie sincer

florin buzdugan

„Dă-mi o sticlă de bere. Arde iadul”

Alexandru Petria

literatură și provocări contemporane

Hand Made Feng Shui

"Indiferent de care aspect al vietii dumneavoastra nu sunteti multumiti, feng shui are remedii pentru orice. "

Juliacastorp's Blog

Studii de dans macabru

%d blogeri au apreciat asta: