Adolf Hitler

Legaturi . Am citit si am scris eu, nu este plagiere, dar recunosc ca unele partile le-am luat, sunt in ghilimele.

Adolf Hitler (n. 20 aprilie 1889, Braunau am Inn, Austria — d. 30 aprilie 1945,Berlin) a fost un om politic, lider al Partidului Muncitoresc German Național-Socialist (NSDAP), cancelar al Germaniei din 1933, iar din 1934 conducător absolut (Führer) al Germaniei. Ajuns la putere în 1933, liderul mișcării naziste, Hitler, a dus o politică de pregătire și de declanșare a celui de al Doilea Război Mondial, precum și de punere în aplicare a unui plan naționalist și rasist de exterminare în masă a evreilor și altor „indezirabili” din Europa, precum și de lichidare a adversarilor politici din Germania. În anul 1938 americanii l-au declarat omul anului.

Pare o descriere putin cam restransa, care nu cuprinde nici macar jumate din caracterul sau. Acest om a pornit Al Doilea Razboi Mondiat in care viata oamenilor era o joaca la ruleta. Din cauza lui au murit mii de oameni, se pare ca a facut numai rau, dar este totusi un om ce a ajut ceva in el.

Conducerea a fost locul sau, soarta a fost facuta, el doar si-a indeplinit destinul.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=yf6_zKLbykQ#t=8s

Toti stiti de celebra lui nebunie, brutalitea si ura pentru evrei.

La fel ca multa lume, el nu se dadea prea mult la invatat. Profesorii spuneau ca era ” elev inteligent, dar fără nicio dorință de muncă”, ca ii placea mai mult arta si respingea matematica si stintele. Destul de ciudat, ca un om cu putine clase a ajuns atat de sus, dar se pare ca destinul nu s-a lasat doborat de carti. Ba mai mult, in 1907, la 18 ani,  el dorea sa se faca pictor. A picat admiterea la facultate i-ar moartea mamei sale l-a devastat „„Klara Hitler a fost singura femeie pe care am fost în stare să o iubesc”, ajugand in cele mai mizere si sarace locuri.

La viena a deveni cancelar. „Exasperat de ceea ce el, Hitler, percepea a fi văzut în Viena o „babilonie de rase”, a emigrat în mai 1914 în Germania, stabilindu-se la München, pe care îl considera oraș „cu adevărat german”.”

Cand Primul Razboi Mondiat a batut la usa Hitler s-a inrolat castigand premi pentru vitejie, dar nu a devenit subofiter pentru comandantii regismului nu considerau ca are forta de conducere.

La 15 octombrie 1918 Hitler a fost dus la un spital al companiei, unde el a inceput sa simta ca el este salvatorul Germaniei.

Dupa Primul Razboi Mondial a inceput accesiunea in putere a lui, ajugand sa administreze Germania multi ani.

Hitler a inceput sa simta evrei ca un maladie pentru Germania, ca un mar putred printre cele regale. Se spunea ac Germania este o rasa pura, provenind din :rasa ariana”, iar :evreii, tiganii , slavii nu au aveau nici un drept sa traiasca.  In mintea nazistului a inceput sa creasca o idee bolnava, el credea cu toata puterea in „injungierea pe la spate”.

Hitler a ajuns la putere datorita popurului nemultumit, somerilor. Marile puteri castigatoare cereau foarte multi bani, a avut loc si marea criza econimica, erau peste circa sase milioane de someri, iar miscarea nazista a primit multe voturi.

Hitler a reusit !

Partidul nazist cu timpul a preluat puterea: economica, religioasa cat si in parlament.  Dictatura totala a luat nastere prin 444 de voturi pro si 94 contra. Ca sa ajunga aici Hitler s-a folosit de „legea de imputernicie” care lasa toata puterea in mana cancelarului si a guvernului. Voturile au fost luate datorita starii de teroare foarte din cauza „Batalioanele de Asalt” si a celorlalte formatiuni paramilitare si a unui numar mare de oameni in strada.

Ura pentru evrei a fost centrul domniei sale, peste sase milioane de evrei au fost ucisi. Ura sa a fost cel mai bine explicata in lucrarea”Germania:Al Treilea Reich 1933-1945″ de Geoff Layton

„Hitler a fost produsul, și nu creatorul unei societăți deja infestate. În orice caz, ar fi eronat să-l considerăm un antisemit oarecare. Ura față de evrei era obsesivă și vindicativă și i-a influențat întreaga filosofie politică. Că el a fost în stare să o pună în practică, nu poate fi explicat decât prin circumstanțele specifce ale Germaniei postbelice: umilința suferită la Versailles și problemele grave de ordin socio-economic dintre anii 1918-1923 și 1929-1933. Într-o asemenea situație, Hitler a fost în măsură să exploateze existența unei ostilități latente împotriva evreilor și să o transforme într-o politică radicală a urii.”

„La 15 septembrie 1935 au fost adoptate primele legi rasiale, cunoscute ca Legile de la Nürnberg. Aceste legi prevedeau că cetățenia germană putea fi deținută numai de persoanele de origine germană; de asemeni, au fost interzise căsătoriile mixte dintre evrei și etnicii germani precum și relațiile extraconjugale mixte. La 9 noiembrie 1938 au fost adoptate măsuri antisemite fizice prin programul generalizat în toată Germania. În „noaptea pogromului” (Kristallnacht) au fost distruse case, magazine evreiești și sinagogi; peste o sută de evrei au fost omorâți și circa 20.000 trimiși în lagăre de concentrare. Punctul culminant al acestor crime antisemite a fost atins la Conferința de la Wannsee, în cadrul căreia înalți funcționari de stat din partidul nazist și guvern au decis „Soluția finală în chestiunea evreiască”, la cererea expresă a lui Hitler.

Hitler a incep sa se creada suprem , considera Mara Britanica si Uniunea Sovietica, doua mai puteri, niste nimicuri, iar intrarea in al razboi a fost inceputul prevazut al domniei sale.   Operațiunii Barbarossa fiind operatiunea de invadare a teritorului Uniunii Sovietice  cu ceva timp de intrarea in iarna, pe 22 iunie 1941. Intrarea S.U.A in razboi nu l-a facut prea fericit, primind doua lomituri in luna decembrie. Frigul a fost un dusman de neinvins pentru soldati, dar Hiler inca mai credea in succes. In 1943 armata a ajuns in defensiva si atunci si visele lui Hitler au inghetat, si cu el cincizeci de milioane de victime au cazut in Europa.

Moartea lui Hitler este una sadica. El a luat cianura, dar mai intai a testat-o pe cainele sau, apoi s-a impuscat.  Evei Braun, sotia lui, s-a sinucis odata cu el, corpul a fost pus in craniul unei bombe, stropite cu benzina si arsa.

 

Anunțuri

1 comentariu (+add yours?)

  1. Trackback: Hitler | artificiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Damon's Reading Club

Your favorite characters and your favorite books

Blogul Meu de Make-up

doamnele vor intelege...

Si,amo!

Vale, saca los grilletes... ¡soy tu prisionera!

Copiere

Just another WordPress.com weblog

Nedela Miruna

I'm in Wonderland

Angel's Gift

Just another WordPress.com weblog

Too Late...

®Aceste personaje aparţin lui Stephenie Meyer, iar noi nu avem nici un drept de autor asupra lor.™

sperantaunuiartist.ro

Acest site isi propune sa promoveze cultura in pictura

Pur si simplu ... Joko

Destiny is for losers. It's just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.

PrintrePescari

un blog de pescuit,natura si R&R

iluminisme

Plăcerea de a scrie sincer

florin buzdugan

„Dă-mi o sticlă de bere. Arde iadul”

Hand Made Feng Shui

"Indiferent de care aspect al vietii dumneavoastra nu sunteti multumiti, feng shui are remedii pentru orice. "

Juliacastorp's Blog

Studii de dans macabru

%d blogeri au apreciat asta: