Adolf Hitler

Legaturi . Am citit si am scris eu, nu este plagiere, dar recunosc ca unele partile le-am luat, sunt in ghilimele.

Adolf Hitler (n. 20 aprilie 1889, Braunau am Inn, Austria — d. 30 aprilie 1945,Berlin) a fost un om politic, lider al Partidului Muncitoresc German Național-Socialist (NSDAP), cancelar al Germaniei din 1933, iar din 1934 conducător absolut (Führer) al Germaniei. Ajuns la putere în 1933, liderul mișcării naziste, Hitler, a dus o politică de pregătire și de declanșare a celui de al Doilea Război Mondial, precum și de punere în aplicare a unui plan naționalist și rasist de exterminare în masă a evreilor și altor „indezirabili” din Europa, precum și de lichidare a adversarilor politici din Germania. În anul 1938 americanii l-au declarat omul anului.

Pare o descriere putin cam restransa, care nu cuprinde nici macar jumate din caracterul sau. Acest om a pornit Al Doilea Razboi Mondiat in care viata oamenilor era o joaca la ruleta. Din cauza lui au murit mii de oameni, se pare ca a facut numai rau, dar este totusi un om ce a ajut ceva in el.

Conducerea a fost locul sau, soarta a fost facuta, el doar si-a indeplinit destinul.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=yf6_zKLbykQ#t=8s

Toti stiti de celebra lui nebunie, brutalitea si ura pentru evrei.

La fel ca multa lume, el nu se dadea prea mult la invatat. Profesorii spuneau ca era ” elev inteligent, dar fără nicio dorință de muncă”, ca ii placea mai mult arta si respingea matematica si stintele. Destul de ciudat, ca un om cu putine clase a ajuns atat de sus, dar se pare ca destinul nu s-a lasat doborat de carti. Ba mai mult, in 1907, la 18 ani,  el dorea sa se faca pictor. A picat admiterea la facultate i-ar moartea mamei sale l-a devastat „„Klara Hitler a fost singura femeie pe care am fost în stare să o iubesc”, ajugand in cele mai mizere si sarace locuri.

La viena a deveni cancelar. „Exasperat de ceea ce el, Hitler, percepea a fi văzut în Viena o „babilonie de rase”, a emigrat în mai 1914 în Germania, stabilindu-se la München, pe care îl considera oraș „cu adevărat german”.”

Cand Primul Razboi Mondiat a batut la usa Hitler s-a inrolat castigand premi pentru vitejie, dar nu a devenit subofiter pentru comandantii regismului nu considerau ca are forta de conducere.

La 15 octombrie 1918 Hitler a fost dus la un spital al companiei, unde el a inceput sa simta ca el este salvatorul Germaniei.

Dupa Primul Razboi Mondial a inceput accesiunea in putere a lui, ajugand sa administreze Germania multi ani.

Hitler a inceput sa simta evrei ca un maladie pentru Germania, ca un mar putred printre cele regale. Se spunea ac Germania este o rasa pura, provenind din :rasa ariana”, iar :evreii, tiganii , slavii nu au aveau nici un drept sa traiasca.  In mintea nazistului a inceput sa creasca o idee bolnava, el credea cu toata puterea in „injungierea pe la spate”.

Hitler a ajuns la putere datorita popurului nemultumit, somerilor. Marile puteri castigatoare cereau foarte multi bani, a avut loc si marea criza econimica, erau peste circa sase milioane de someri, iar miscarea nazista a primit multe voturi.

Hitler a reusit !

Partidul nazist cu timpul a preluat puterea: economica, religioasa cat si in parlament.  Dictatura totala a luat nastere prin 444 de voturi pro si 94 contra. Ca sa ajunga aici Hitler s-a folosit de „legea de imputernicie” care lasa toata puterea in mana cancelarului si a guvernului. Voturile au fost luate datorita starii de teroare foarte din cauza „Batalioanele de Asalt” si a celorlalte formatiuni paramilitare si a unui numar mare de oameni in strada.

Ura pentru evrei a fost centrul domniei sale, peste sase milioane de evrei au fost ucisi. Ura sa a fost cel mai bine explicata in lucrarea”Germania:Al Treilea Reich 1933-1945″ de Geoff Layton

„Hitler a fost produsul, și nu creatorul unei societăți deja infestate. În orice caz, ar fi eronat să-l considerăm un antisemit oarecare. Ura față de evrei era obsesivă și vindicativă și i-a influențat întreaga filosofie politică. Că el a fost în stare să o pună în practică, nu poate fi explicat decât prin circumstanțele specifce ale Germaniei postbelice: umilința suferită la Versailles și problemele grave de ordin socio-economic dintre anii 1918-1923 și 1929-1933. Într-o asemenea situație, Hitler a fost în măsură să exploateze existența unei ostilități latente împotriva evreilor și să o transforme într-o politică radicală a urii.”

„La 15 septembrie 1935 au fost adoptate primele legi rasiale, cunoscute ca Legile de la Nürnberg. Aceste legi prevedeau că cetățenia germană putea fi deținută numai de persoanele de origine germană; de asemeni, au fost interzise căsătoriile mixte dintre evrei și etnicii germani precum și relațiile extraconjugale mixte. La 9 noiembrie 1938 au fost adoptate măsuri antisemite fizice prin programul generalizat în toată Germania. În „noaptea pogromului” (Kristallnacht) au fost distruse case, magazine evreiești și sinagogi; peste o sută de evrei au fost omorâți și circa 20.000 trimiși în lagăre de concentrare. Punctul culminant al acestor crime antisemite a fost atins la Conferința de la Wannsee, în cadrul căreia înalți funcționari de stat din partidul nazist și guvern au decis „Soluția finală în chestiunea evreiască”, la cererea expresă a lui Hitler.

Hitler a incep sa se creada suprem , considera Mara Britanica si Uniunea Sovietica, doua mai puteri, niste nimicuri, iar intrarea in al razboi a fost inceputul prevazut al domniei sale.   Operațiunii Barbarossa fiind operatiunea de invadare a teritorului Uniunii Sovietice  cu ceva timp de intrarea in iarna, pe 22 iunie 1941. Intrarea S.U.A in razboi nu l-a facut prea fericit, primind doua lomituri in luna decembrie. Frigul a fost un dusman de neinvins pentru soldati, dar Hiler inca mai credea in succes. In 1943 armata a ajuns in defensiva si atunci si visele lui Hitler au inghetat, si cu el cincizeci de milioane de victime au cazut in Europa.

Moartea lui Hitler este una sadica. El a luat cianura, dar mai intai a testat-o pe cainele sau, apoi s-a impuscat.  Evei Braun, sotia lui, s-a sinucis odata cu el, corpul a fost pus in craniul unei bombe, stropite cu benzina si arsa.

 

Reclame

1 comentariu (+add yours?)

  1. Trackback: Hitler | artificiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Damon's Reading Club

Your favorite characters and your favorite books

Blogul Meu de Make-up

doamnele vor intelege...

Si,amo!

Vale, saca los grilletes... ¡soy tu prisionera!

Copiere

Just another WordPress.com weblog

Nedela Miruna

I'm in Wonderland

Angel's Gift

Just another WordPress.com weblog

Too Late...

®Aceste personaje aparţin lui Stephenie Meyer, iar noi nu avem nici un drept de autor asupra lor.™

sperantaunuiartist.ro

Acest site isi propune sa promoveze cultura in pictura

Pur si simplu ... Joko

Destiny is for losers. It's just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.

PrintrePescari

un blog de pescuit,natura si R&R

iluminisme

Plăcerea de a scrie sincer

florin buzdugan

„Dă-mi o sticlă de bere. Arde iadul”

Alexandru Petria

literatură și provocări contemporane

Hand Made Feng Shui

"Indiferent de care aspect al vietii dumneavoastra nu sunteti multumiti, feng shui are remedii pentru orice. "

Juliacastorp's Blog

Studii de dans macabru

%d blogeri au apreciat asta: