Doua femei si o nunta I

Isabella

Simt in tot corpul o senzatie ciudata, o caldura ce urca usor pe picior si ajunge la buze, locul care acum cateva minute a fost acaparat de buzele viitorului meu sot. Ce bine suna ! Le ating usor si trec cu degetul peste incercand sa-mi amintesc in detaliu pasiunea pe care mi-a trasmis-o inainte a-mi spuna „Ne vedem incurand femeia in alba”.

– Sa sti ca buzele nu sunt de aur. deschid ochii si o vad pe Rose in oglinda. Ce le atingi atata ?

– Las-o, Rose, tu nu sti ce simte !

– De parca tu sti, din cate imi amintesc e prima care se duce spre cimintir.

-Rose. spun eu si cu Alice la o secunda una dupa cealalta.

– Alice, nu-i nevoie sa te chinui atata, amandoua stim cum e Rose. am spus asta de fata cu Rose, insa uneori este atat de … brutala.

Inchid din nou ochii si incerc sa ma gandesc la viitoarele fapte, la momentul pe care l-am asteptat de doua luni, de cand mi-a fost pus inelul pe deget, si de trei ani, de cand am fost impreuna. Am avut o relatie foarte bun in primii doi  ani, dar ultimul a fost un calvar din momentul in care m-a prezentat mamei si matusii lui. Din acel moment nu am simtit ca este cu totul langa mine, mereu exista ceva care sa-l opreasca. Ma intreb cine. Esme este mama lui, iar Rene este matusa lui, insa eu le consider concurentele mele, nu-l lasa cu mine si nici la telefon nu suporta cand vorbim, mereu  il chema din cine stie ce motiv.

Alice, pentru ca ea statea in partea stanga, mi-a pus mana pe umar, si-a dat seama la ce ma gandeam. Rose mereu imi spunea sa am o discutie cu Edward pe acesta tema, pentru ca nu-i corect ca eu , viitoarea lui sotie, fosta iubita, sa ma simt in plus langa viitorul meu sot, fostul meu iubit. Blondina, adica Rose, a plecat din camera, stia ca nu o sa fac asta, nu o sa ma cert cu cele doua vrajitoare, si ii multumesc ca a plecat, daca ramanea mi-ar fi stricat ziua.

Ma ridic usor si imi iau rochia pe mine. Este frumoasa, insa este foarte evident ca nu am ales-o eu. Cele doua viespi au vrut sa-mi ia ele o rochie pentru ca au auzit ca nu am facut deja asta, insa le-am spus ca mi-a luat-o Alice, mai bine spuneam Rose, dar a  fost prea tarziu.

 

 

 

M-am dus la tata si l-am luat in brate, aveam nevoie de ajutorul lui, nu din cauza emotilor, care erau si ele mari, dar sa nu le dau in cap celor doua femei- diavolite. S-a deschis usa si normal ca Edward era langa cele doua. Se putea altfel ? Nu pot sa cred ca au avut tupeul sa se imbrace in alb.

Esme era imbracata intr-o

rochie superba, exact cea pe

care mi-am dorit-o eu. Nu pot

sa cred ca a a avut atata tupeu.

sta superb, nici mie nu mi-ar.

fi stat asa. Nu-i de mirare ca nu

accepta alta femeie in viata

lui Edward, nici eu nu as face-o.

 

 

 

 

                                  Rene este imbracata

intr-o rochie

simpla si eleganta,

dar frumoasa

care ii vine

minunat .

 

 

 

 

 

 

 

Sunt geloasa pe ele !

Nici nu m-au obsevat. Alice vine la mine cu o fata fara zambet, cu siguranta a tras cu urechea. Nu ar trebui sa ascult, la urmea urmei inca nu sunt din familie, dar o sa fiu, deci am un drept. Sunt sigura ca o sa ma doara, dar nu am ce sa fac. In spatele ei vine Emmet care zambeste mai mult decat de obicei, cu siguranta si el a ascultat, nici nu ma asteptam la altceva din partea lui. Uriasul din spatele  portelanului, Alice, este iubitul lui Rose, Emmet, un barbat foarte amuzant care gaseste ceva distractiv in orice.

– Nu vrei sa sti. mi-a spus Alice inainte sa ma ia in brate.

– Ba da, chiar daca o sa ma doara.

– Dupa luna de miere Edward vrea sa mearga in India sa faca niste poze- Edward  este un fotograf al revistei Natu, foarte cunoscuta si apreciata de intreaga lume- iar Esme va  merge cu el.

– Stiu, ea de mult dorea sa ia niste materiale din India- Esme are un magazin de antichitati-, au discutat asta de dinainte sa ma prezinte. Nu am nici o problema sa mearga.

– Da, insa s-a invitat si Rene.

– A fost super tare discutia . a spus repede Emmet, partea asta a si asteptat-o.

– Emmet, nu vreau sa stiu !

– Dar e  super tare. Edward vorbeste cu maica-sa despre asta si Rene spune dintr-o data, vin si eu, incearca bro s-o dea la capat, ca au cumparat deja bilet ca…

– Rene a spus ca foloseste biletul meu ? spun cu ochii lacrimand.

– Da, imi pare rau, dar le sti deja. Si au inceput: Esme a spus ca o sa-i cada peruca pe geam, Rene a continuat sa spuna ca poate sta pe acelasi scaun cu ea, ca doar e o stinghie. Esme a spus ca-i stie un fost iubit de-a lui Rene acolo si ca nu ar trebui sa mearga ca poate se casatoreste a zecea oara, nebuna aialalta a spus ca macar ea are pretendenti. Esme a spus ca nu are copii pentru ca oricarui sot ii este frica sa nu o mosteneasca, in timp ce ea il are pe Edward care este un zeu- am zambit cand a spus asta- , dar Rene a comentat ca l-a mostenit pe Carlisle- el fiind fratele lui Rene. Cand a auzit asta  mama lui Edward  a sarit ca arsa si a inceput sa spuna de luna ei de miere, pentru ca si-a facut-o…

– Ce n-as da sa ajung si eu acolo, sa scap de ele. Si ce a spus Rene ?

– Ca au facut luna de miere ca sa ascunda sarcinea, pentru ca era o rusine pe atunci sa ramai insarcinata inainte de nunta.

– O, nu,  a spus agitata Alice, si Edward ce a facut ?

– S-a albit la fata si le-a spus la amandoua ca nunta lui nu e  un teren de box verbal, si ca nu are nimeni nici un drept sa se ia de mama lui pe acesta tema.

– Alice, tu nu ai auzit asta ?

– Nu, am plecat la faza ca Edward arata asa datorita lui Carlisle.

– Ce n-as da sa fiu in locul lui Edward, sa le aud mereu certadu-se.

– Da, dar Rose nu ar suporta.

Emmet a lasat capul in jos si l-a ridicat putin mai tarziu cu acelasi zambet prostesc. Tata a venit la mine si mi-a spus ca Edward ne asteapta. Am mers in incet ca sa nu ma impiedic in rochie, ochii mei nu-l vedeau decat pe Edward, insa sufletul le imagineaza pe Rene si Esme comentand cu nerusinare, cu frumusetea lor incredibila si cu aerul lor aristicratic. As vrea sa arat si eu asa la varsta lor !

Edward este in fata mea, tata s-a indepartat fara sa spuna nici un cuvant, cred ca i-a spus cat timp eu ma pregateam. Parintele a inceput sa citeasca pe acolo, dar nu pot sa-mi iau gandul de la luna de miere, as fi in stare sa merg in Amazon, dar sa nu fie ele acolo. Am dat putin capul in spate si le-am vazut pe cele doua vrajitoare cum au intors capul cand m-au vazut intorcandu-ma, cu nasul in sus, ca niste adevarate „dive”.

– Da.

-Da.

Nici nu stiu daca trebuia sa spun „da”, daca ala era momentul in care sa spun asta, pentru ca nu eram atenta. Dar nu a ras nimeni, deci am nimerit timpul.

Ne-am apropriat ca sa ne sarutam, obraji mei sigur au devenit rosii ca racu, niciodata nu ne-am sarutat in fata tuturor. Ne-am atins putin buzele si i-am simtit caldura, aceasi blandete pe care o regasesc si in vocea lui,  in faptele lui, in tot ce inseaman „Edward”, dar un tusit in duet ne-a obligat sa ne oprim. M-am indepartat usor, cu regret in suflet, la invitati, care aplaudat, insa insipidele nu faceau asta.

Cum de s-au pus una langa alta ? Ma mir cum de nu le-am auzit vorbele acide la adresa celeilalte. Normal ca au stat amandoua acolo, ca doar este exact in spatele lui Edward. Ma mir cum de nu s-au pus langa parinte, ca sa-l omoare cand ma intreaba pe mine.

Toti se duc la masina, imediat dupa ce ne-au felicitat, cele doua nu au venit, ca sa mearga la restaurant. Acolo o sa stau la aceasi masa cu cele doua vipere, inca un motiv in plus sa doresc luna de miere cu mai multa speranta. Dupa ce am urcat in masina, Edward mi-a deschis usa si acum se pregatea s-o inchida, dar au aparut soparlele. Au asteptat ca eu sa nu fiu langa el ca sa-l felicite. Sa treaca mai reped timpul !

– Of, scumpul meu. spune Rene.

– Nu e al tau, e al meu, eu sunt mama lui.

– Dar seamana mai mult cu mine.

– Daca tu vezi asta imi pare rau sa-ti spun dar firele blonde din cap nu te ajuta sa vezi bine.

– Doamnelor, va rog ! spune sotul meu politicos. Ce bine suna, mai bine decat m-as fi asteptat.

– Dragule, incepe Esme serioasa, as vrea sa te felicit, dar nu pot…

-Esti o copiatoare, asta doream sa spun eu.

-Ba nu, tu doreai sa spui ce am spus eu, pentru ca ai gandit, pentru ca tu nu poti gandi altfel…

– S asti ca sunt mult mai originala decat tine. Tu nu cumperi decat suc de mere, eu combin mai multe fructe.

– Asta te-a invatat Carlisle, sotul meu.

– Ba nu, fratele meu.

– Ei bine, el nu te-a invatat sa nu iei rochi scurte ca ai niste picioare urate.

– Daca e asa, tu de ce porti una lunga.

-Pentru ca este mai eleganta si mult mai frumoasa.

-Cred ca ai vrut s-o imiti pe Cleopatra, dar din pacate nu te ajuta:fata, picioarele, ochi, parul, bratele, trunchiul, burta.

– Sa sti ca eu mereu sunt laudata ca arat foarte bine.

-Atunci de ce nu te-ai casatorit ?

Cred ca Emmet are dreptate, sunt chiar amuzante, dar Rose e mai aproape de adevar:penibile. Ii dau lui Edward cu usa usor, ca sa nu observe si ii fac semn sa urce. Cu mare usurinta trece chiar prin fata lor si deschide usa, ele sunt mult prea ocupate ca sa observe ca ingerul lor a plecat. Sotul meu nu a spus nimic, stiu ca nu suporta sa le vada certate, in timp ce eu nu suport sa le vad deloc. Acum ca am gandesc, cred ca luna de miere a lui Esme si Carlisle a fost atat de lunga ca sa scape ed Rene.

– Edward, te rog, hai sa mergem in luna de miere !

– A spus cineva ca nu mergem ? Sau vrei sa afli unde si vrei sa ma pacalesti ?

-Nu, vreau sa mergem acum.

– Pai azi mergem.

-Nu, acum, sa nu mergem la restaurant.

– Dar nu putem face asta, ce va crede lumea. De ce vrei asta ?

-Nu pot sa spun ?

– Te supara un invitat de-al meu ? nu raspund. S-a dat la tine un baiat ?

– Nu. Nu ma mai intreba, doar faci acesta favoare. Te rog din tot sufletul.

– Bine.

– Te iubesc. il imbratisez si il pup pe obraz, in momentul ala a trecut linia si daca ar fi venit o masina din sens contrat, in loc ca invitati sa mearga la restaurant, ar fi mers la morga.

Ce bine !  Ce bine ! Luna de miere !!!!!!!!!!!!!!

6 comentarii (+add yours?)

  1. Trackback: Doua femei si o nunta « artificiu
  2. andreeutza12
    dec. 10, 2012 @ 11:29:36

    Augh!Decat sa am o mama si o nasa asa mai degraba mi-as baga unghia in gat.Saraca Bella!Foarte foarte reusit!Offfffffff..abia astept partea a doua!

    Răspunde

  3. al treilea amurg
    dec. 10, 2012 @ 17:27:34

    Ce bine ca Edward si Bella scapa de cele 2.

    De abia astept part 2.

    Răspunde

  4. Hana
    dec. 11, 2012 @ 04:07:20

    I will immediately clutch your rss feed as I can’t to find your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you’ve any? Kindly let me understand so that I may just subscribe. Thanks.

    Răspunde

  5. Trackback: Alegeti « artificiu

Lasă un comentariu

Damon's Reading Club

Your favorite characters and your favorite books

Blogul Meu de Make-up

doamnele vor intelege...

Si,amo!

Vale, saca los grilletes... ¡soy tu prisionera!

Copiere

Just another WordPress.com weblog

Angel's Gift

Just another WordPress.com weblog

Too Late...

®Aceste personaje aparţin lui Stephenie Meyer, iar noi nu avem nici un drept de autor asupra lor.™

sperantaunuiartist.ro

Acest site isi propune sa promoveze cultura in pictura

Pur si simplu ... Joko

Destiny is for losers. It's just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.

PrintrePescari

un blog de pescuit,natura si R&R

florin buzdugan

„Dă-mi o sticlă de bere. Arde iadul”

Alexandru Petria

literatură și provocări contemporane

Juliacastorp's Blog

Studii de dans macabru

Cafebiblioart

Your headquarter of entertainment, coziness and hot beverages

Seriale Online subtitrate in limba romana!

Just another WordPress.com weblog