Nici nu m-am gandit

Bella

Inca o data am putut sa-mi duc munca la bun sfarsit, aceasta nunta a iesit minunat. Desi, la inceput, ma gandeam sa nu accept, viitorul ginerele se dadea la mine, nu mi se parea corect sa organizez o nunta care nu dureaza. Dar acum am mare nevoie de bani, nu cred ca o sa pot sa platesc toate cheltuielile, si doream sa-mi cumpar si o rochie noua pentru viitorul eveniment. Astazi o sa ma intalnesc cu un nou cuplu, sper ca de data asta baiatul e cu capul pe umeri.

Nu am de ce sa ma plang, imi place sa ajut oameni, si ce zi e mai buna pentru asta, daca nu ziua nunti ? E greu sa spun cum am ajuns sa ma ocup de asta, eu, o avocata nepriceputa ce rata orice sansa de-a castiga. Pur si simplu, nu a fost de mine. Iar medicina, si mai grea, ai mei m-au dus sa fac voluntariat, in loc sa ma grija de alti, doctorii au trebuit sa aiba grija de mine. Mereu incurcam, dar acum nu, aceasta e lumea mea, in care clintii vin fericiti si plini de viata.

Care este partea rea ? Nu ginerele. Nu-mi plac invitatii, de multe ori trebuie sa-i dam cu forta afara, nu inteleg. Nu s-a intamplat niciodata, macar o data, sa spun ca se poate, insa nu, mereu a facut unu’ circ. Sper ca la nunta mea o sa fie altfel, la cate am vazut, sper ca eu o sa fiu respectata, dar, cel mai mult, iubita.   Au venit clientii, sunt destul de draguti: fata este bruneta si, sincer, cam uratica, baiatul este muschiulos, brunet. La prima vedere, nu se potrivesc, el atat de atragator, iar ea pare imbatranita. Nu cumva e o baba machiata profesionist, plina de bani ?

– Numele meu este Jacob, iar ea este sotia… scuze, logodnica mea, Leah. Mi-am spus de atatea ori ca nu o sa mai fiu burlac incat ma prezint asa.

– Mai scapi si de admiratoare, prin asta. Isabella, dar imi puteti spune Bella.

– Chiar esti o bella. spune barbatul, am rosit imediat, nu m-am putut abtine.

Femeia se uita la mine si cred ca de mult, pentru ca a durat ceva pana am ridicat capul – l-am coborat ca sa nu se vada ca sunt rozalie in obraji. Nu a fost decat un compliment, insa ea l-a luat mult prea tare, poate din cauza purtarii mele, ar trebui sa fiu mai dura, fac asta de ani buni.

– Hey, cum e viata in marina ? se aude o voce catifelata.

Nu pot sa-i vad chipul, este prea departe, insa, peste umarul femeii pot observa un par blondin cu suvite satene, atat de aranjat incat spun ca e un cuib de gaina.  Astept, acum nu-l mai pot vedea, insa sper ca o sa apara, ma intreb cum arata de aproape. Si, iata-l ! Nu pare cine stie ce, este clar, este frumos, as putea sa spun ca este un fotomodel, insa eu nu ma pot indragosti decat daca ma uit mult la o poza de-a lui. Insa vocea lui imi place, cred ca o s-o ascult, nu vreau sa spun nimic.

– Si cine e micuta asta ? se vede ca e mult mai mare ca mine, pot spune chiar 10 ani.

– Bella, eu o sa ma ocup de nunta…- sa vedem cat noroc am- fratelui ?

– Ha – nu a ras mult, cred ca din politete, dar se vede ca l-am amuzat copios- sunt nasul. deci e casatorit. Eu sunt Edward, iar pe nasa o ceama Rose.

– Jacob, Leah, Edward, Rose, cred ca v-am retinut. spun si rad scurd, dupa care rade si el, as rade mereu ca sa continue si el.

*** Dupa trei luni. Ziua nunti. Biserica***

M-am apropriat de Rose, poate pentru ca Edward venea foarte mult pe la mine, iar ea umbla dupa el. Acest barbat cu par aur este destul de activ, se plimba mereu, peste tot, si unde merge vorbeste cu o femeie, doar se da la ea, nu mai mult. Poate, inca, nu e obisnuit cu viata de non-burlac, inca sotia lui nu ar trebui sa-si faca griji. Cat despre miri nu pot sa spun multe, cu Ed am vorbit cel mai mult, toata ziua, as putea spune. Daca inainte spuneam ca ma zapacesc cu telefoanele lor si vreau sa termine, acum nu era asa, abia asteptam sa sune. A devenit prietenul meu, sper sa pastrez legatura… cu toti. Acum sunt afara din biserica, nu m-a dat parintele, nici vorba, ci trebuie sa vorbesc cu fotograful.

– Nu o fotografia pe mireasa din profil. Nu fi rau ! ii spun lui Emmet. Lucrez de mult cu el si stiu ca se prosteste, face poze ce nu-i scot in evidenta si le pun pe un panou.

– Da sefa, oricum Rose nu are probleme.

– La fel si Edward si Jake. spun pe un tot de mustrare, el a inceput sa simta ceva pentru blondina lui Edward.

Se pare ca s-a terminat, au iesit. Em si-a facut treaba. Am observat ca se chiondaneste cu Rose, de cum sa stea, cum nu. La unele poze ii spune cum sa stea, de restul nu-i pasa. Sper sa fie doar in imaginatia mea, altfel, o sa schimb fotograful. Imi place mutl de bro- ii mai spun asa, e foarte afectuos si protector- insa munca e munca, viata e viata, nu le putem incurca. Oamenii incep sa plece, avem un drum destul de lung pana la restaurat, Leah nu a vrut unul oarecare, iar nasa ei o sustinea. Dureaza un sfert de ora, nu mult, dar mergand cu masina.

– Mergi cu mine ?- ma intreaba Edward- Daca vrei, te ajut, cu orice.

– Nu e nevoie, de altfel, asta e tot. Nu trebuie decat sa merg la parinte sa-i multumesc.  Mi s-a parut foarte impunator in poze, pentru un om al bisericii ii cam place faima.  spun in gluma, vreau sa rada.

– Da, dar nu ca lui Rose. Emmet e foarte atent la ea. cred ca a ramas aici ca sa ma traga de limba, nu pot sa fac asta. Nu te mai duci la popa ?

– Poate sa mai astepte. Em si Ro ? Ai spus si tu, sotiei tale ii plac pozele, uriasului, aparatele.

– Si hotelurile. spune uitandu-se la o masina,  a lui bro, a plecat cu Rose.

– Exagerei, divizia firmei mele este: „Tot ce face unul, fac toti, iar munca la ««toti»» este munca”

– Poate ar trebui sa-l anunti si pe el. Daca el se culca cu o cliente, tu nu ar trebui sa faci la fel ? Ca doar sunteti „toti”. sta putin si apoi continua. Dar nu pot sa-i reprosez nimic lui Rose. acum se uita la mine, pare jenat ca a spus asta, dar si usurat.

– Ai inselat-o ?

– In fiecare zi, insa fara rost, tot la ea ma intorc. Pana…

– Ai gasit o partida mai buna ? intreb cu furie, nu se observa, dar sunt dezamagita si ranita.

– Da, dar va trebui sa fuga cu mine, altfel nu vom putea sa fim impreuna.

– Si sa nu va casatoriti ? Dar acesta este cel mai frumos moment din viata unei femei, nu poti sa-i furi acest prilej. Daca o iubesti, o sa divortezi in fata legi si lui Dumnezeu.

– Nu pot, noi suntem uniti de testamentul bunicului, o sa pierd tot, iar eu nu pot trai asa. Dar si tu visezi la aceea zi ? nu pot sa descriu tonul cand  a pus intrebarea, dar imi dadea un fior pe sina spinarii.

– E cel mai important, toata existenta mea se bazeaza pe asta. Cand  o sa fugi cu ea ?

-Imediat ce ne urcam in masina.

Ma uitam la el cu semnul intrebari, parea sigur pe el. Asta cred ca este o farsa. Am inceput sa rad, dar chipul lui nu pare ca s-a schimbat.

– Am inselat-o toata viata, iar ea pe mine. Cand am mers la un hotel, acum cateva zile, ea intra intr-o camera, piciorul era tras de balaur si se sarutau cu foc. Sti ce simteam ? Ce gandeam ?

– Furie, gelozie, tradare ? Doreai sa-i omori ?

– Nu simteam nimic, poate bucurie, pentru ca se vedea ca tine la el, prin pofta cu care il tragea mai aproape. Dar ma gandeam la tine, sa intru eu in acea camera, asa. Sa fim niste fugari ai iubirii, sa nu mai stie nimeni unde suntem si sa ne petrecem timpul impreuna, mereu.

– Toata viata am visat la o familie fericita si la o…. NUNTA.

– Iti pot da tot ce vrei, inafara de asta. Renunta la acest vis, fugi cu mine,

– De unde stiu ca nu o sa ma inseli, ca o sa ma parasesti ? o lacrima ma tradat, se vede ca discutia ma distruge.

– Nu sti. De inselat sunt sigur ca o sa te insel, dar de sarutat o sa te sarut doar pe tine. Numai langa tine o sa ma simt liber si o sa te fac cea mai fericita… cand o sa fiu acolo. Va trebui sa ma imparti cu altele, dar si tu poti face asta, nu esti legata de mine. Insa, vreau… vreau sa vi cu mine, sa ma lasi sa te iubesc.

– Ma iubesti ?

– Nu. Dar simt ca sunt legat de tine, ca si cum tu ar ai fi casa unde ma tanjesc sa ma intorc.

Poate faptul sa este atat de sincer ma atrage. E ca si cum as fi iubita lui, atata tot, doar ca va trebui sa am grija de el. O sa renunt la tot ce ma reprezinta, dar cum a spus, e o parte din noi care cere sa aiba un loc stabil. Poate o sa ma casatoresc candva, poate cu el, poate ca nu, dar stiu ca o sa fie amantul meu. Oricat de mult o sa-mi iubesc iubesc sotul el este drogul meu si ma fascineaza.

12 comentarii (+add yours?)

  1. Trackback: Primul meu one-shot « artificiu
  2. mirandaart
    aug. 31, 2012 @ 23:54:27

    imi place cum a iesit
    Bella renunta la idealurile sale, a devenit amanta, ceea ce critica cu atata adoare, si pentru ce ? nici macar nu o sa fie iubita, o sa fie inselata, o sa primeasca atentie din parti
    desi nu are sentimente acest one-shot mi se pare foarte profund
    nu oricine poate sa renunte la tot pentru „nimic”

    Răspunde

  3. andreeutza12
    sept. 01, 2012 @ 06:53:41

    ”Si-a distrus” visele….a devenit amanta…o sa fie inselata si el ii spune toate astea in fata..Pentru ca ne arata o ”relatie” menita esecului..Nu au sentimente ca sa spun de dragoste…este un fel de atractie?!Ca doi magneti?!Edward asta este un badaran,infidel sincer!Iar Bella stie in ce se baga!O sa se casatoareasca cu un barbat care o s-o iubeasca dar cei doi tot o sa fie amanti…prejudecati…hmmm…Este foarte diferit de majoritatea!Mi-a placut sa vad(citesc) ceva atat de diferit si atat de profund!

    Răspunde

    • mirandaart
      sept. 01, 2012 @ 11:39:03

      ms
      dar e ciudat ca ea renunta la tot, si pentru ?
      nici macar nu se iubesc, e doar o relatie
      nici macar eu, car am scris, nu pot sa inteleg de ce a fugit cu Bella si nu cu altcineva.

      Răspunde

  4. al treilea amurg
    sept. 02, 2012 @ 19:56:48

    E un shot foarte special.
    Ea e drogata de el intr-un fel , de parca nu isi da seama ce face.
    Probabil ca atunci cand ea il va suna iar el v-a fin pat cu alta isi va da seama de greșeala făcuta.
    Intre ei sunt sentimente de atracție vizuala sa spunem asa , pur si simplu s-au văzut s-au plăcut si au devenit amanți .
    Insa m-a deranjat chestia ca el i-a recunoscut in fata faptul ca ea v-a fi una de pe lista lui dar nu ultima.
    Presupun ca Bella nu e conștientă de ceea ce face.

    Răspunde

  5. Trackback: Cadou « artificiu
  6. Trackback: One-shot de la mirandaart « Prezenttare
  7. Salome
    ian. 03, 2013 @ 12:11:54

    Nu te supăra, dar nu văd nimic deosebit în acest one-shot. E slăbuţ rău de tot. Ai multe greşeli, atât gramaticale, cât şi de exprimare. Nu înţeleg cum de oamenii citesc şi trec cu vederea faptul că nu scrii bine, fără a-ţi atrage atenţia că ceva este greşit în tehnica ta de a scrie. Mai exersează şi las-o baltă cu personajele din Twilight! Povestea e fumată! Creează nişte personaje noi, originale!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Damon's Reading Club

Your favorite characters and your favorite books

Blogul Meu de Make-up

doamnele vor intelege...

Si,amo!

Vale, saca los grilletes... ¡soy tu prisionera!

Copiere

Just another WordPress.com weblog

Angel's Gift

Just another WordPress.com weblog

Too Late...

®Aceste personaje aparţin lui Stephenie Meyer, iar noi nu avem nici un drept de autor asupra lor.™

sperantaunuiartist.ro

Acest site isi propune sa promoveze cultura in pictura

Pur si simplu ... Joko

Destiny is for losers. It's just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.

PrintrePescari

un blog de pescuit,natura si R&R

florin buzdugan

„Dă-mi o sticlă de bere. Arde iadul”

Alexandru Petria

literatură și provocări contemporane

Juliacastorp's Blog

Studii de dans macabru

Cafebiblioart

Your headquarter of entertainment, coziness and hot beverages

Seriale Online subtitrate in limba romana!

Just another WordPress.com weblog